Retururi și rambursări - Întrebări frecvente

 

Pot returna un produs pentru rambursare?

Da, Seedsman garantează rambursarea oricărui articol de care nu sunteți pe deplin mulțumit.

În conformitate cu Politica noastră de returnări și rambursări, vă rugăm să ne anunțați înainte de a ne trimite bunurile înapoi. Deoarece bunurile returnate sunt responsabilitatea clientului până când ajung la noi, acestea ar trebui returnate cu un serviciu de livrare înregistrată - nu vom fi responsabili pentru returnările pierdute prin poștă.

Bunurile trebuie să fie:
1. Returnat în termen de 7 zile de la primirea comenzii.
2. Nefolosite și în ambalajul lor original.
3. Însoțit de numele și numărul de comandă

 

Cum pot schimba un produs cu altul?

Dacă doriți să schimbați orice articol, vă rugăm să ne contactați (în termen de 7 zile de la primirea comenzii) cu numărul comenzii dvs. și detalii despre articolele pe care doriți să le primiți ca înlocuitor.

Vă rugăm să rețineți:
Bunurile pentru schimb trebuie să fie nefolosite și în ambalajul lor original.
Vom percepe rata de livrare normală pentru a vă trimite mărfurile schimbate.

 

Ce se întâmplă dacă semințele mele lipsesc sau sunt deteriorate?

Dacă semințele dvs. lipsesc sau sunt deteriorate, vă vom rambursa semințele gratuite, vă vom oferi între 100-250 puncte de fidelitate per semințe lipsă sau le vom trimite la următoarea dvs. comandă. Va trebui să vedem dovada semințelor lipsă. Vă rugăm să trimiteți imagini CLARE prin biroul nostru de asistență. Valoarea afișată pe semințele gratuite este doar în scopuri de marketing și reprezintă RRP-ul versiunii de vânzare cu amănuntul a acestui produs, nu semințele gratuite din comanda dumneavoastră.

Vă rugăm să rețineți că clienții neînregistrați vor trebui să își creeze un cont la noi pentru a primi puncte de fidelitate.

Va trebui să vedem dovada semințelor lipsă - vă rugăm să trimiteți o poză prin intermediul nostru centru de asistență.

 

Politica noastră

Pentru a vă oferi o liniște deplină atunci când faceți cumpărături cu noi, Vă garantăm rambursarea oricărui articol de care nu sunteți pe deplin mulțumit, dacă este returnat în conformitate cu Politica noastră de returnări și rambursări.

Vă rugăm să vă asigurați că adresa de livrare este corectă și completată în întregime înainte de a trimite comanda. DACĂ comanda dvs. este returnată la biroul nostru, vom fi bucuroși să o retrimitem. Dacă comanda dumneavoastră NU este returnată la biroul nostru, nu ne asumăm nicio responsabilitate și nu o vom putea retrimite gratuit sub nicio circumstanță.

O eroare de adresă nu este acoperită de promisiunea noastră Stealth Shipping.

 

Se intoarce

Vă rugăm să rețineți că suntem bucuroși să vă ajutăm cu orice întrebări despre comanda dvs. în termen de 90 zile de la data trimiterii comenzii.

Dacă doriți să returnați bunurile achiziționate din orice motiv, trebuie să Contactează-ne pentru a vă confirma întoarcerea, în termen de 14 zile de la primirea comenzii dvs. Orice bunuri trimise înapoi fără acordul prealabil al Seedsman vor fi returnate pe cheltuiala dumneavoastră.

Bunurile returnate trebuie să fie noi, nefolosite și în ambalajul original.

Odată ce ați confirmat returnarea cu noi, vă rugăm să trimiteți articolele la adresa noastră poștală. Toate returnările sunt responsabilitatea clientului până când ajung la noi.

Bunurile trebuie trimise înapoi cu un serviciu înregistrat, deoarece nu vom fi responsabili pentru returnările pierdute prin poștă.

 

Bunuri deteriorate/defecte

În cazul puțin probabil în care un articol se dovedește a fi defect sau deteriorat, îl puteți trimite înapoi pentru înlocuire sau rambursare. Vă rugăm să ne contactați în termen de 14 zile de la primirea comenzii și să returnați bunurile conform politicii noastre de returnare de mai sus.

Vom rambursa orice costuri poștale suportate atunci când ne returnăm articolele. În Marea Britanie, articolele trebuie returnate prin livrare înregistrată de primă clasă. În străinătate, articolele trebuie returnate numai folosind serviciul poștal național al țării dumneavoastră. Vă recomandăm să utilizați o metodă de livrare asigurată; cu toate acestea, nu vom accepta taxe suplimentare pentru serviciile garantate de ziua următoare sau alte servicii de curierat.

Bunurile dvs. de înlocuire vor fi expediate (sau plata dvs. va fi rambursată) în termen de 14 zile de la primirea returnării.

 

Schimburile

Dacă doriți să schimbați articolele dvs. cu diferite produse din gama noastră, vă rugăm să ne contactați mai întâi, în termen de 14 zile de la primirea comenzii.

Bunurile returnate trebuie să fie noi, nefolosite și în ambalajul original. Vă rugăm să detaliați ce articol(e) doriți să primiți ca înlocuitor.

Vă vom debita cardul pentru costul trimiterii acestor înlocuitori către dvs., precum și pentru orice sold suplimentar pe care îl poate genera comanda dvs. actualizată. Dacă ați plătit printr-o metodă alternativă, va trebui să acoperiți orice cost suplimentar înainte ca mărfurile de înlocuire să fie expediate. Dacă costul bunurilor de înlocuire este mai mic decât al bunurilor returnate, vi se va rambursa diferența, minus costurile de transport.

 

RAMBURSĂRI

Vom rambursa costul bunurilor returnate. Costurile de transport sunt nerambursabile.

Nu rambursăm costul returnării bunurilor, cu excepția returnării bunurilor defecte sau deteriorate.

Rambursările se vor face prin creditarea cardului dumneavoastră sau prin cec, în funcție de metoda utilizată pentru plată.

Rambursările vor fi efectuate în termen de 14 zile de la primirea returnării.