Returer og refusjoner – ofte stilte spørsmål

 

Kan jeg returnere et produkt for refusjon?

Ja, Seedsman garanterer å refundere alle varer du ikke er helt fornøyd med.

I samsvar med våre retningslinjer for retur og refusjon, vennligst gi oss beskjed før du sender varer tilbake til oss. Fordi returnerte varer er kundens ansvar inntil de når oss, bør de returneres med en registrert leveringstjeneste - vi vil ikke være ansvarlig for returer tapt i posten.

Varene må være:
1. Returnert innen 7 dager etter mottak av bestillingen.
2. Ubrukt og i original emballasje.
3. Følger med navn og ordrenummer

 

Hvordan kan jeg bytte et produkt med et annet?

Hvis du ønsker å bytte varer, vennligst kontakt oss (innen 7 dager etter at du har mottatt bestillingen) med bestillingsnummeret ditt og detaljer om hvilke varer du ønsker å motta som erstatning.

Vennligst merk:
Varer for bytte skal være ubrukte og i originalemballasje.
Vi vil belaste vår normale leveringspris for å sende deg de byttede varene.

 

Hva skjer hvis frøene mine mangler eller er skadet?

Hvis frøene dine mangler eller er skadet, refunderer vi dine gratis frø, tilbyr mellom 100-250 lojalitetspoeng per manglende frø, eller vi kan sende dem i din neste bestilling. Vi må se bevis på de manglende frøene. Send TYDELIGE bilder gjennom vår kundestøtte. Verdien som vises på gratis frø er kun for markedsføringsformål og representerer veiledende pris for detaljversjonen av dette produktet, ikke gratisfrøene i bestillingen din.

Vær oppmerksom på at uregistrerte kunder må opprette en konto hos oss for å motta lojalitetspoeng.

Vi må se bevis på de manglende frøene - send bilde gjennom vår Støttesenter.

 

Vår policy

For å gi deg full trygghet når du handler hos oss, vi garanterer å refundere alle varer du ikke er helt fornøyd med, hvis returnert i samsvar med våre retningslinjer for retur og refusjon.

Sørg for at leveringsadressen din er korrekt og fullstendig utfylt før du sender inn bestillingen. HVIS bestillingen din returneres til vårt kontor, sender vi den gjerne på nytt. Hvis bestillingen din IKKE returneres til vårt kontor, tar vi ikke noe ansvar, og vi vil ikke under noen omstendigheter kunne sende den gratis på nytt.

En adressefeil dekkes ikke av vårt løfte om Stealth Shipping.

 

Returer

Vær oppmerksom på at vi gjerne hjelper deg med spørsmål om bestillingen din innen 90 dager fra datoen da bestillingen ble sendt.

Hvis du ønsker å returnere kjøpte varer av en eller annen grunn, du trenger å kontakt oss for å bekrefte returen, innen 14 dager etter mottak av bestillingen. Eventuelle varer som sendes tilbake uten forhåndssamtykke fra Seedsman vil bli sendt tilbake på din regning.

Returvarer må være nye, ubrukte og i originalemballasje.

Når du har bekreftet returen hos oss, vennligst send varene til vår postadresse. All retur er kundens ansvar inntil de når oss.

Varene skal sendes tilbake med en registrert tjeneste da vi ikke er ansvarlig for returer tapt i posten.

 

Skadet / defekte varer

I det usannsynlige tilfellet at en vare viser seg å være defekt eller skadet, kan du sende den tilbake for erstatning eller refusjon. Vennligst kontakt oss innen 14 dager etter mottak av bestillingen og returner varene i henhold til retningslinjene for retur ovenfor.

Vi vil refundere eventuelle portokostnader som påløper ved retur av varer til oss. I Storbritannia skal varer returneres via førsteklasses registrert levering. I utlandet skal varer kun returneres ved å bruke landets nasjonale posttjeneste. Vi anbefaler å bruke en forsikret leveringsmetode; Vi godtar imidlertid ikke ekstra kostnader for garanterte nestedagstjenester eller andre budtjenester.

Erstatningsvarene dine vil bli sendt (eller betalingen vil bli refundert) innen 14 dager etter mottak av returen.

 

Utvekslinger

Hvis du ønsker å bytte varen(e) mot forskjellige produkter i vårt utvalg, vennligst kontakt oss først innen 14 dager etter at du mottok bestillingen.

Returvarer må være nye, ubrukte og i originalemballasje. Vennligst spesifiser hvilke(n) vare(r) du ønsker å motta som erstatning.

Vi belaster kortet ditt for kostnadene ved å sende disse erstatningene til deg, samt eventuell ekstra saldo som den oppdaterte bestillingen kan medføre. Hvis du har betalt med en alternativ metode, må du dekke eventuelle ekstrakostnader før erstatningsvarene sendes. Hvis erstatningsvarenes kostnad er lavere enn dine returnerte varer, vil du få tilbakebetalt differansen, minus fraktkostnadene.

 

Refusjoner

Vi refunderer kostnadene for returnerte varer. Fraktkostnader refunderes ikke.

Vi refunderer ikke kostnadene for å returnere varene, bortsett fra retur av feil eller skadet varer.

Refusjon vil bli gjort ved å kreditere kortet ditt eller med en sjekk, avhengig av betalingsmåten.

Refusjoner vil skje innen 14 dager etter mottak av returen.