Retourneren en terugbetalingen - Veelgestelde vragen

 

Kan ik een product retourneren voor restitutie?

Ja, Seedsman garandeert dat je elk item waar je niet helemaal tevreden mee bent terugbetaalt.

In overeenstemming met ons retour- en restitutiebeleid, verzoeken wij u ons hiervan op de hoogte te stellen voordat u goederen naar ons terugstuurt. Omdat geretourneerde goederen de verantwoordelijkheid van de klant zijn totdat ze ons bereiken, moeten ze worden geretourneerd met een aangetekende bezorgservice - we zijn niet verantwoordelijk voor retourzendingen die verloren gaan in de post.

Goederen moeten zijn:
1. Geretourneerd binnen 7 dagen na ontvangst van uw bestelling.
2. Ongebruikt en in de originele verpakking.
3. Vergezeld van uw naam en ordernummer

 

Hoe kan ik een product ruilen voor een ander?

Als je artikelen wilt ruilen, neem dan contact met ons op (binnen 7 dagen na ontvangst van je bestelling) met je bestelnummer en details over welk(e) artikel(en) je als vervanging wilt ontvangen.

Houd er rekening mee dat:
Te ruilen goederen dienen ongebruikt en in de originele verpakking te zijn.
Voor het verzenden van de geruilde goederen rekenen wij ons normale bezorgtarief.

 

Wat gebeurt er als mijn zaden ontbreken of beschadigd zijn?

Als je zaden ontbreken of beschadigd zijn, vergoeden we je gratis zaden, bieden we tussen 100-250 loyaliteitspunten per ontbrekende zaden of kunnen we ze in je volgende bestelling verzenden. We zullen bewijs moeten zien van de ontbrekende zaden. Stuur DUIDELIJKE foto's via onze supportdesk. De waarde die op gratis zaden wordt weergegeven, is alleen voor marketingdoeleinden en vertegenwoordigt de adviesprijs van de winkelversie van dit product, niet de gratis zaden in uw bestelling.

Houd er rekening mee dat niet-geregistreerde klanten een account bij ons moeten aanmaken om loyaliteitspunten te ontvangen.

We hebben bewijs nodig van de ontbrekende zaden - stuur een foto via onze ondersteuning's centrum.

 

Ons beleid

Om u volledige gemoedsrust te geven wanneer u bij ons winkelt, we garanderen dat je elk item waar je niet helemaal tevreden mee bent terugbetaalt!, indien geretourneerd in overeenstemming met ons retour- en restitutiebeleid.

Zorg ervoor dat uw afleveradres correct en volledig is ingevuld voordat u uw bestelling verzendt. ALS uw bestelling naar ons kantoor wordt geretourneerd, zullen we deze graag opnieuw verzenden. Als uw bestelling NIET naar ons kantoor wordt geretourneerd, nemen wij geen verantwoordelijkheid en kunnen we deze onder geen enkele omstandigheid gratis opnieuw verzenden.

Een adresfout valt niet onder onze Stealth Shipping-belofte.

 

GEEFT TERUG

Houd er rekening mee dat we u graag helpen met eventuele vragen over uw bestelling binnen 90 dagen vanaf de datum waarop de bestelling is verzonden.

Mocht u gekochte goederen om welke reden dan ook willen retourneren, jij moet Neem contact op om uw retour te bevestigen, binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Alle goederen die zonder voorafgaande toestemming van Seedsman worden teruggestuurd, worden op uw kosten teruggestuurd.

Geretourneerde goederen moeten nieuw, ongebruikt en in de originele verpakking zijn.

Zodra u uw retour bij ons heeft bevestigd, stuurt u de artikelen naar ons postadres. Alle retourzendingen zijn de verantwoordelijkheid van de klant totdat ze ons bereiken.

De goederen moeten worden teruggestuurd met een geregistreerde service, aangezien we niet verantwoordelijk zijn voor retourzendingen die verloren gaan in de post.

 

Beschadigde/defecte goederen

In het onwaarschijnlijke geval dat een artikel defect of beschadigd blijkt te zijn, kunt u het terugsturen voor vervanging of terugbetaling. Neem binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling contact met ons op en retourneer de goederen volgens ons retourbeleid hierboven.

We zullen eventuele verzendkosten terugbetalen die zijn gemaakt bij het retourneren van artikelen naar ons. In het VK moeten artikelen worden geretourneerd via First Class aangetekende bezorging. In het buitenland mogen artikelen alleen worden geretourneerd via de nationale postdienst van uw land. We raden aan om een verzekerde bezorgmethode te gebruiken; we accepteren echter geen extra kosten voor gegarandeerde diensten op de volgende dag of andere koeriersdiensten.

Uw vervangende goederen worden binnen 14 dagen na ontvangst van uw retourzending verzonden (of uw betaling wordt terugbetaald).

 

Uitwisselingen

Als u uw artikel(en) wilt ruilen voor andere producten in ons assortiment, neem dan eerst contact met ons op, binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling.

Geretourneerde goederen moeten nieuw, ongebruikt en in de originele verpakking zijn. Geef aan welk(e) artikel(en) u als vervanging wilt ontvangen.

We brengen de kosten voor het verzenden van deze vervangende kaarten op uw kaart in rekening, evenals het eventuele extra saldo dat uw bijgewerkte bestelling met zich mee kan brengen. Als u met een alternatieve methode heeft betaald, moet u eventuele extra kosten dekken voordat de vervangende goederen worden verzonden. Als de kosten van de vervangende goederen lager zijn dan die van uw geretourneerde goederen, krijgt u het verschil terug, minus de verzendkosten.

 

Restitutie

We zullen de kosten van geretourneerde goederen terugbetalen. Verzendkosten worden niet gerestitueerd.

We vergoeden de kosten voor het retourneren van de goederen niet, behalve voor het retourneren van defecte of beschadigde goederen.

Terugbetalingen worden gedaan door creditering van uw kaart of door een cheque, afhankelijk van de methode die voor de betaling is gebruikt.

Restitutie vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst van uw retourzending.