Over Seedsman

Want zelfs de natuur heeft een beetje verzorging nodig.   

Gedreven door een geloof in het potentieel van elk zaadje, hebben we genetische diversiteit naar een hoger niveau getild en een hoger niveau van tuinbouw gecreëerd.  

 

Het volledige verhaal   

De afgelopen twintig jaar heeft Seedsman een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van cannabisinnovatie. Als eerste zadenbank die autoflowering en CBD-genetica op de markt brengt, streven we hartstochtelijk naar nieuwe en oude variëteiten, waarbij we ons richten op het selecteren van een genetische bibliotheek met een diversiteit aan unieke eigenschappen.  

Ons verhaal begon in 2002 toen twee neven Seedsman oprichtten met een diepe liefde voor het genetische erfgoed van cannabis en een visie om 's werelds grootste kwekers met elkaar in contact te brengen. Ze creëerden een internationaal netwerk van experts en innovators door de wereld rond te reizen op zoek naar zaden, expertise, kennis en cultuur. Het bedrijf evolueerde en breidde zich uit van dit bescheiden begin tot een toonaangevende zadenbank waar verzamelaars toegang hebben tot de hoogste kwaliteit zaden van 's werelds beste kwekers.   

Samen hebben we onze premium cannabissoorten gecreëerd en een van de meest diverse en uitgebreide zadencatalogi ter wereld ontwikkeld. Met meer dan 2,000 cultivars in onze steeds groter wordende zadenbibliotheek banen we een pad naar een meer heterogene cannabisindustrie die kan voldoen aan de behoeften van elke medische en volwassen gebruiker.  

Naarmate de beweging voor legalisering van cannabis wereldwijd in een stroomversnelling komt, neemt ook de behoefte aan voortdurende innovatie, verbetering en grotere toegankelijkheid van stamboomgenetica toe. Seedsman is gebaseerd op deze principes en we blijven ons inzetten voor de verbetering van de plantgezondheid, zaadkwaliteit en selectie.  

Welkom bij Seedsman, waar de geest van cannabis leeft.  

 

Wat is de Seedman-missie?

De missie van Seedsman is om de geest van cannabis wereldwijd te cultiveren. Dit doen we door diversiteit te omarmen en kennis te delen.   

Wij geloven dat cannabis de wereld een betere plek kan maken: het kan de geest verheffen, angst en pijn wegnemen en onze dagelijkse levenservaring verbeteren. Het planten en verzorgen van een zaadje bevordert ondertussen een band met de natuur en verbindt ons met een wereldwijde gemeenschap van cannabistelers. Dit ethos motiveert ons om innovatie te blijven leiden, een verandering in de wetgeving te ondersteunen en op te komen voor genetische diversiteit en toegankelijkheid.  

Uiteindelijk is ons doel om een meer inclusieve cannabisindustrie te creëren en tegelijkertijd de zaadkwaliteit te verhogen. Daarom zijn we, naast het behoud van het genetische erfgoed van klassieke soorten, gepassioneerd door het vergroten van de genetische diversiteit en het creëren van nieuwe cultivars die nieuwe kenmerken tot uitdrukking brengen. We doen dit door samen te werken met de meest ervaren kwekers over de hele wereld en elke soort rigoureus te testen om haar referenties te valideren en ervoor te zorgen dat ze voldoet aan de hoogste normen van uitmuntendheid.   

Samenwerken met andere cannabisliefhebbers binnen de Seedsman-gemeenschap stelt ons in staat een essentiële dialoog te onderhouden die deze missie voortstuwt. Door deze belangrijke verbindingen en relaties tot stand te brengen, kunnen we kennis delen, ondersteuning bieden en feedback ontvangen. Dit stelt ons in staat om onze inspanningen te kanaliseren en ons te richten op nieuwe genetische kenmerken die passen bij een breder scala aan telers. 

 Terwijl we dit doen, blijven we ons echter terdege bewust van de noodzaak om onze doelen af te stemmen op de bescherming van de natuurlijke wereld. Daarom zetten we ons volledig in om onze impact op het milieu te verminderen en streven we voortdurend naar het verbeteren van de duurzaamheid van onze praktijken. 

Hoewel we de wetten met betrekking tot de cannabisteelt in verschillende landen waarderen en respecteren en klanten aanbevelen hun lokale wetten te kennen, ondersteunen we hartstochtelijk gezond verstand drugsbeleid en pleiten voor legalisatie wereldwijd. Door te werken aan het ontsluiten van het volledige positieve potentieel van het cannabisgenoom, effenen we de weg naar een nieuwe wereld waarin cannabis niet langer wordt belasterd en verkeerd begrepen, maar wordt gevierd, gerespecteerd en gekoesterd.    

 

Zorgen voor genetische diversiteit en zaadcontrole

Seedsman heeft er altijd naar gestreefd de genetische diversiteit te vergroten en tegelijkertijd het behoud van klassieke, bewezen cultivars te bevorderen. Daartoe wordt elke cultivar grondig getest op vitaliteit, groei en opbrengst, evenals op chemische output en medische/gezondheidsvoordelen. Meerdere kwekers testen elke individuele genetica om de groeicondities en outputdoelen te verifiëren, wat resulteert in een zeer nauwkeurig validatieproces - waarbij vaak resultaten van over de hele wereld worden gebundeld. 

Bovendien worden zaden geproduceerd door ervaren kwekers, waarvan de meeste al decennia in plaats van jaren cannabisgenetica kweken! Samen hebben we in de loop der jaren technieken verfijnd om hogere normen voor kwaliteitscontrole te bereiken. Van inductie van vervrouwelijking tot toenemende kiemkracht, Seedsman-producten volgen de strengste normen om ervoor te zorgen dat alleen zaden van de hoogste kwaliteit klaar zijn voor verkoop.  

Als groep is Seedsman altijd enthousiast over de volgende generatie genetica. Regelmatig komen er nieuwe cultivars online. Dit vergroot de genetische diversiteit van cannabis en onderzoekt de geschiktheid van cultivars, wat kan helpen bij het beheersen/behandelen van specifieke gezondheidsproblemen. Bovendien wordt het fantastische scala aan chemotypes, smaken en aroma's voortdurend verbeterd van seizoen tot seizoen.