Политика за поверителност

Използвайки/купувайки от нашия уебсайт www.seedsman.com, вие приемате нашите Правила и условия, Политика за поверителност и Правен отказ от отговорност.

Seedsman.com е посветен на гарантирането на защитата и поверителността на нашите клиенти и посетители на нашите уебсайтове. Ние разбираме и се придържаме към Закон за защита на личните данни, който е създаден да помага и защитава вас – посетителя.

По-долу излагаме какви подробности правим или не се нуждаем от вас и за какво се използват.



Достъп и поръчка

Можете да разглеждате нашия уебсайт, без да се събират никакви данни от вас. Въпреки това, за да се насладите на по-лесно сърфиране и пазаруване, ние ви предлагаме възможността да регистрирате акаунт при нас.

Не е необходимо да имате акаунт, за да закупите стоки от Seedsman.com. Когато добавите артикули в количката си, на нашия сървър се създава файл, който съхранява подробности за вашите покупки. Този файл е свързан уникално с вашата сесия на сърфиране и не може да бъде видян от никой друг.

Когато завършите поръчката си, ние искаме лична информация за вас, като вашето пълно име, адрес, имейл адрес, телефонен номер и данни за кредитна карта. Тези данни ще бъдат споделени само с нашия доставчик на платежни услуги и куриерски услуги и само за целите на обработка и изпращане на вашата поръчка. Всички чувствителни данни се предават чрез индустриална стандартна 128-битова връзка със защитен слой на сокет.

Ние не съхраняваме вашите данни за плащане

Ние събираме анонимни, нелични данни, като например колко пъти даден продукт е закупен или прегледан, за да променяме непрекъснато нашия уебсайт, за да отговаря на тенденциите в сърфирането на нашите потребители.



Вашата сметка

Когато се регистрирате за акаунт в Seedsman.com, ние изискваме да ни предоставите валиден имейл адрес. Това е така, за да може нашата система да потвърди вашата регистрация и да ви издаде лична парола, за да ви позволи достъп до вашата членска зона. Вашият членски акаунт се използва за съхраняване на вашите лични данни за целите на извършване на поръчки със Seedsman.com. 



Вашите данни

Ние не събираме автоматично лични данни за вас. Ние не споделяме никакви лични данни с никоя организация или институции на 3трета страна, освен за целите на обработката на поръчката ви, както е описано по-горе, или ако това се изисква от закона.

 Този уебсайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google, Inc. („Google“). Google Analytics използва „бисквитки“, които са текстови файлове, поставени на вашия компютър, за да помогне на уебсайта да анализира как потребителите използват сайта. Информацията, генерирана от бисквитката за вашето използване на уебсайта (включително вашия IP адрес) ще бъде предадена и съхранявана от Google на сървъри в Съединените щати. Google ще използва тази информация за целите на оценка на вашето използване на уебсайта, съставяне на отчети за дейността на уебсайта за операторите на уебсайтове и предоставяне на други услуги, свързани с активността на уебсайта и използването на интернет. Google може също да прехвърли тази информация на трети страни, когато това се изисква по закон или когато такива трети страни обработват информацията от името на Google. Google няма да свърже вашия IP адрес с други данни, съхранявани от Google. Можете да откажете използването на бисквитки, като изберете съответните настройки на вашия браузър, но имайте предвид, че ако направите това, може да не можете да използвате пълната функционалност на този уебсайт. Използвайки този уебсайт, вие се съгласявате с обработката на данни за вас от Google по начина и за целите, посочени по-горе.



Какво правим с информацията, която събираме

Изисква ни се тази информация, за да разберем вашите нужди и да ви предоставим по-добра услуга, и по-специално поради следните причини:

  • Вътрешно водене на записи.
  • Можем да използваме информацията, за да подобрим нашите продукти и услуги.
  • Можем периодично да изпращаме промоционални имейли за нови продукти, специални оферти или друга информация, която смятаме, че може да ви е интересна, като използвате имейл адреса, който сте предоставили.
  • От време на време може също да използваме вашата информация, за да се свържем с вас за целте на пазарните проучвания. Може да се свържем с вас по имейл, телефон, факс или поща. Можем да използваме информацията, за да персонализираме уебсайта според вашите интереси.


Сигурност

Ние се ангажираме да гарантираме, че вашата информация е защитена. За да предотвратим неоторизиран достъп или разкриване, ние сме въвели подходящи физически, електронни и управленски процедури за защита и защита на информацията, която събираме онлайн.

Как използваме бискитки

Бисквитката е малък файл, който иска разрешение да бъде поставен на твърдия диск на вашия компютър. След като се съгласите, файлът се добавя и бисквитката помага за анализиране на уеб трафика или ви уведомява, когато посещавате конкретен сайт. Бисквитките позволяват на уеб приложенията да отговарят на вас като физическо лице. Уеб приложението може да приспособи своите операции към вашите нужди, харесвания и нехаресвания, като събира и запомня информация за вашите предпочитания.

Ние използваме бисквитки от дневника на трафика, за да идентифицираме кои страници се използват. Това ни помага да анализираме данни за трафика на уеб страници и да подобрим нашия уебсайт, за да го приспособим към нуждите на клиентите. Ние използваме тази информация само за целите на статистическия анализ и след това данните се премахват от системата.

Като цяло бисквитките ни помагат да ви предоставим по-добър уебсайт, като ни позволяват да наблюдаваме кои страници намирате за полезни и кои не. Бисквитката по никакъв начин не ни дава достъп до вашия компютър или каквато и да е информация за вас, освен данните, които решите да споделите с нас. Можете да изберете да приемете или откажете бисквитките. Повечето уеб браузъри автоматично приемат бисквитки, но обикновено можете да промените настройките на браузъра си, за да откажете бисквитките, ако предпочитате. Това оже да ви попречи да се възползвате напълно от уебсайта.



Връзки към други уебсайтове

Нашият уебсайт може да съдържа връзки към други уебсайтове, представляващи интерес. Въпреки това, след като сте използвали тези връзки, за да напуснете нашия сайт, трябва да отбележите, че ние нямаме никакъв контрол върху този друг уебсайт. Следователно, ние не можем да носим отговорност за защитата и поверителността на каквато и да е информация, която предоставяте, докато посещавате такива сайтове и тези сайтове не се уреждат от ази декларация за поверителност. Трябва да внимавате и да погледнете декларацията за поверителност, приложима за въпросния уебсайт.



Контрол на вашата лична информация

Можете да изберете да ограничите събирането или използването на вашата лична информация по следните начини:

  • всеки път, когато бъдете помолени да попълните формуляр на уебсайта, потърсете полето, върху което можете да щракнете, за да посочите, че не искате информацията да се използва от никого за целите на директния маркетинг
  • ако преди това сте се съгласили да използваме личната ви информация за целите на директния маркетинг, можете да промените решението си по всяко време, като се свържете с нас.

Ние няма да продаваме, разпространяваме или даваме под наем вашата лична информация на трети страни, освен ако нямаме вашето разрешение или не сме задължени по закон да го направим. Можем да използваме вашата лична информация, за да ви изпратим промоционална информация за трети страни, коио смятаме, че може да ви бъдат интересни, ако ни кажете, че желаете това да се случи.

Ако смятате, че информацията, която съхраняваме за вас, е невярна или непълна, моля, пишете ни или ни изпратете имейл възможно най-скоро на посочения по-горе адрес. Ние незабавно ще коригираме всяка информация, за която се утанови, че е невярна.



Списък с бисквитки, които събираме

Таблицата по-долу изброява бисквитките, които събираме и каква информация съхраняват.

Име на COOKIEОписание на COOKIE
Количка Асоциацията с вашата пазарска количка.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАТЕГОРИЯТА Съхранява информацията за категорията на страницата, което позволява по-бързото показване на страниците.
СРАВНИ Артикулите, които имате в списъка за сравнение на продукти.
Валута Вашата предпочитана валута
КЛИЕНТ Шифрована версия на вашия клиентски идентификатор с магазина.
CLIENT_AUTH Индикатор, ако в момента сте влезли в магазина.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЛИЕНТА Шифрована версия на групата клиенти, към която принадлежите.
CLIENT_SEGMENT_IDS Съхранява идентификатора на клиентския сегмент
ВЪНШЕН_БЕЗ_КЕШ Флаг, който показва дали кеширането е деактивирано или не.
ФРОНТЕН Вашият идентификатор на сесията на сървъра.
ГОСТ-ИЗГЛЕД Позволява на гостите да редактират своите поръчки.
ПОСЛЕДНА_КАТЕГОРИЯ Последната категория, която посетихте.
ПОСЛЕДЕН_ПРОДУКТ Последният продукт, който сте разглеждали.
НОВО СЪОБЩЕНИЕ Показва дали е получено ново съобщение.
NO_CACHE Показва дали е разрешено да се използва кеш.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Линк към информация за вашата количка и история на гледане, ако сте попитали сайта.
АНКЕТА Идентификационният номер на всяка анкета, в която наскоро сте гласували.
ПОЛН Информация за какви анкети сте гласували.
НАСЛЕДНО СРАВНЕНИ Елементите, които наскоро сте сравнявали.
STF Информация за продукти, които сте изпратили на приятели.
МАГАЗИН Изгледът на магазина или езикът, който сте избрали.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Показва дали на даден клиент е разрешено да използва бисквитки.
VIEWED_PRODUCT_IDS Продуктите, които сте разглеждали наскоро.
СПИСЪК С ЖЕЛАНИЯ Шифрован списък с продукти, добавени към вашия списък с желания.
СПИСЪК С ЖЕЛАНИЯ_CNT Броят на артикулите във вашия списък с желания.


Политика за защита на данните
Контекст и преглед
Ключови детайли

  • Политиката изготвена от: Гордън Хил
  • Одобрено от борда/мениджмънта на: 23/05/2021
  • Правилата започнаха да действат на: 23/05/2021
  • Дата на следващия преглед: 23/05/2022


Въведение
Tigre Uno Distribucion SL трябва да събира и използва определена информация за физически лица.
Те могат да включват клиенти, доставчици, бизнес контакти, служители и други хора, с които организацията има връзка или може да се наложи да се свърже.
Тази политика описва как тези лични данни трябва да се събират, обработват и съхраняват, за да отговарят на стандартите за защита на данните на компанията — и да спазват закона.



Защо съществува тази политика
Тази политика за защита на данните гарантира на Tigre Uno Distribucion SL:

  • Спазва закона за защита на данните и спазва добрите практики
  • Защитава правата на персонала, клиентите и партньорите
  • Отворен е за това как съхранява и обработва лични данни
  • Защитава се от рисковете от пробив на данни


Закон за защита на данните
Законът за защита на данните 1998 описва как организациите – включително Tigre Uno Distribucion SL – трябва да събират, обработват и съхраняват лична информация.
Тези правила се прилагат независимо дали данните се съхраняват по електронен път, на хартия или върху други материали.
За да се съобрази със закона, личната информация трябва да се събира и използва справедливо, да се съхранява безопасно и да не се разкрива неправомерно.
Законът за защита на личните данни се основава на осем важни принципа. Те казват, че личните данни трябва:

  • Да бъдат обработвани справедливо и законосъобразно
  • Да бъде получен само за конкретни, законни цели
  • Бъдете адекватни, релевантни и не прекомерни
  • Бъдете точни и актуални
  • Да не се задържа повече от необходимото
  • Обработва се в съответствие с правата на субектите на данни
  • Бъдете защитени по подходящи начини
  • Да не се прехвърля извън Европейското икономическо пространство (ЕИП), освен ако тази страна или територия също не гарантира адекватно ниво на защита


Хора, рискове и отговорности
Обхват на политиката
Тази политика се прилага за:

  • Централният офис на Tigre Uno Distribucion SL
  • Всички клонове на Tigre Uno Distribucion SL
  • Всички служители и доброволци на Tigre Uno Distribucion SL
  • Всички изпълнители, доставчици и други хора, работещи от името на Tigre Uno Distribucion SL

То се отнася за всички данни, които компанията притежава, отнасящи се до лица, които могат да бъдат идентифицирани, дори ако тази информация технически не попада в обхвата на Закона за защита на данните 1998. Това може да включва:

  • Имена на лица
  • Пощенски адреси
  • Имейл адреси
  • Телефонни номера
  • ... плюс всякаква друга информация, свързана с физически лица


Риское за защита на данните
Тази политика помага да се защити Tigre Uno Distribucion SL от някои много реални рискове за сигурността на данните, включително:

  • Нарушения на поверителността. Например информацията се предоставя неподходящо.
  • Неуспешно предлагане на избор. Например, всички лица трябва да са свободни да избират как компанията използва данните, свързани с тях.
  • Увреждане на репутацията. Например, компанията може да пострада, ако хакерите успешно получат достъп до чувствителни данни.


Отговорности
Всеки, който работи за или с Tigre Uno Distribucion SL, носи известна отговорност да гарантира, че данните се събират, съхраняват и обработват по подходящ начин.
Всеки екип, който обработва лични данни, трябва да гарантира, че те се обработват и обработват в съответствие с тази политика и принципите за защита на данните.
Тези хора обаче имат ключови области на отговорност:

  • В борд на директорите в крайна сметка носи отговорност да гарантира, че Tigre Uno Distribucion SL изпълнява своите законови задължения.
  • В служител по защита на данните, Гордън Хил, е отговорен за:
    • Поддържане на борда в течение за отговорностите, рисковете и проблемите за защита на данните.
    • Преглед на всички процедури за защита на данните и свързани политики в съответствие с договорения график.
    • Организиране на обучение и съвети за защита на данните за хората, обхванати от тази политика.
    • Обработване на въпроси относно защиата на данните от персонала и всеки друг, обхванат от тази политика.
    • Обработване на заявки от физически лица за преглед на данните, които Tigre Uno Distribucion SL притежава за тях (наричани още „заявки за субектен достъп“).
    • Проверка и одобряване на всякакви договори или споразумения с трети страни, които могат да обработват чувствителни данни на компанията.
  • В технически директор, Гордън Хил, е отговорен за:
    • Гарантиране, че всички системи, услуги и оборудване, използвани за съхранение на данни, отговарят на приемливите стандарти за сигурност.
    • Извършване на редовни проверки и сканиране, за да се гарантира, че хардуеръ и софтуерът за сигурност функционират правилно.
    • Оценка на услугите на трети страни, които компанията обмисля да използва за съхранение или обработка на данни. Например услугите за облачни изчисления.
  • В маркетинг мениджър, Ребека Стратфорд, е отговорен за:
    • Одобряване на всякакви декларации за защита на данните, приложени към съобщения като имейли и писма.
    • Отправяне на всякакви запитвания за защита на данните от журналисти или медии като вестници.
    • Когато е необходимо, работата с друг персонал, за да се арантира, че маркетинговите инициативи спазват принципите за защита на данните.


Общи насоки за персонала

  • Единствените хора, които имат достъп до данните, обхванати от тази политика, трябва да бъдат тези, които имат нужда от него за работата си.
  • Данни не трябва да се споделят неофициално. Когато се изисква достъп до поверителна информация, служителите могат да го поискат от своите преки ръководители.
  • Tigre Uno Distribucion SL ще осигури обучение на всички служители, за да им помогне да разберат своите отговорности при работа с данни.
  • Служителите трябва да пазят всички данни защитени, като вземат разумни предпазни мерки и спазват указанията по-долу.
  • В частност, трябва да се използват силни пароли и никога не трябва да се споделят.
  • Лични данни не трябва да се разкрива на неупълномощени хора, както в рамките на компанията, така и извън нея.
  • Данните трябва да бъдат редовно преглеждани и актуализирани ако се установи, че е остарял. Ако вече не се изисква, той трябва да бъде изтрит и изхвърлен.
  • Служители трябва да поиска помощ от техния прекия ръководител или длъжностното лице по защита на данните, ако не са сигурни относно някой аспект на защитата на данните.


Хранилище за данни
Тези правила описват как и къде данните трябва да се съхраняват безопасно. Въпроси относно безопасното съхранение на данни могат да бъдат насочени към ИТ мениджъра или администратора на данни.
Когато данните са съхранявани на хартия, трябва да се съхранява на сигурно място, където неупълномощени хора не могат да го видят.
Тези насоки се отнасят и за данни, които обикновено се съхраняват по електронен път, но са разпечатани по някаква причина:

  • Когато не се изисква, хартията или файловете трябва да се съхраняват в заключено чекмедже или шкаф за документи.
  • Служителите трябва да се уверят, че хартията и разпечатките са не се оставят там, където неупълномощени хора могат да ги видят, като на принтер.
  • Разпечатките с данни трябва да бъдат раздробени и се изхвърля безопасно, когато вече не е необходимо.


Когато данните са съхранявани по електронен път, той трябва да бъде защитен от неоторизиран достъп, случайно изтриване и злонамерени опити за хакване:

  • Данните трябва да бъдат защитени със силни пароли които се променят редовно и никога не се споделят между служителите.
  • Ако данните са съхранявани на сменяеми носители (като CD или DVD), те трябва да се държат сигурно заключени, когато не се използват.
  • Данните трябва да се съхраняват само на определени дискове и сървъри, и трябва да се качва само на одобрени облачни изчислителни услуги.
  • Сървърите, съдържащи лични данни, трябва да бъдат разположени на сигурно място, далеч от общото офис пространство.
  • Данните трябва да бъдат архивирано често. Тези архиви трябва да се тестват редовно, в съответствие със стандартните процедури за архивиране на компанията.
  • Данните трябва никога не се запазва директно към лаптопи или други мобилни устройства като таблети или смартфони.
  • Всички сървъри и компютри, съдържащи данни, трябва да бъдат защитени от одобрен софтуер за сигурност и защитна стена.


Използване на данни
Личните данни нямат стойност за Tigre Uno Distribucion SL, освен ако бизнесът не може да ги използва. Въпреки това, когато личните данни са достъпни и използвани, те могат да бъдат изложени на най-голям риск от загуба, корупция или кражба:

  • Когато работят с лични данни, служителите трябва да гарантират екраните на компютрите им винаги са заключени когато е оставена без надзор.
  • Лични данни не трябва да се споделят неофициално. По-специално, никога не трябва да се изпраща по имейл, тъй като тази форма на комуникация не е сигурна.
  • Данните трябва да бъдат криптирани преди да бъдат прехвърлени по електронен път. ИТ мениджърът може да обясни как да изпраща данни до оторизирани външни контакти.
  • Личните данни трябва никога да не се прехвърля извън Европейското икономическо пространство.
  • Служители не трябва да запазват копия на лични данни на собствените си компютри. Винаги осъществявайте достъп и актуализирайте централното копие на всички данни.


Точност на данните
Законът изисква Tigre Uno Distribucion SL да предприеме разумни стъпки, за да гарантира, че данните се поддържат точни и актуални.
Колкото по-важно е личните данни да са точни, толкова по-големи усилия трябва да положи Tigre Uno Distribucion SL, за да гарантира тяхната точност.
Отговорност на всички служители, които работят с данни, е да предприемат разумни стъпки, за да гарантират, че те се поддържат възможно най-точни и актуални.

  • Данните ще се съхраняват в толкова малко места, колкото е необходимо. Персоналът не трябва да създава ненужни допълнителни набори от данни.
  • Персоналът трябва използвайте всяка възможност, за да гарантирате, че данните са актуализирани. Например, като потвърдите данните на клиента, когато се обади.
  • Tigre Uno Distribucion SL ще се справи лесно за субектите на данни да актуализират информацията Tigre Uno Distribucion SL държи за тях. Например чрез уебсайта на компанията.
  • Данните трябва да бъдат се актуаизира при откриване на неточности. Например, ако клиентът вече не може да бъде достигнат на съхранения му телефонен номер, той трябва да бъде премахнат от базата данни.
  • Отговорност на маркетинг мениджъра е да гарантира маркетинговите бази данни се проверяват спрямо файловете за потискане на индустрията на всеки шест месеца.


Предметни заявки за достъп
Всички лица, които са обект на лични данни, съхранявани от Tigre Uno Distribucion SL, имат право на:

  • Питам каква информация компанията държи за тях и защо.
  • Питам как да получите достъп към него.
  • Бъди информиран как да го поддържам актуален.
  • Бъдете информирани как е компанията изпълнява задълженията си за защита на данните.


Ако дадено лице се свърже с компанията, изискваща тази информация, това се нарича заявка за достъп до предмет.
Заявките за достъп до предмети от физически лица трябва да се правят по имейл, адресиран до администратора на данни на [имейл адрес]. Администраторът на данни може да предостави стандартен формуляр за заявка, въпреки че физическите лица не трябва да го използват.
Физическите лица ще бъдат таксувани 10 британски лири за заявка за достъп до обект. Администраторът на данни ще се стреми да предостави съответните данни в рамките на 14 дни.
Администраторът на данни винаги ще проверява самоличността на всеки, който отправи заявка за достъп, преди да предаде каквато и да е информация.


Разкриване на данни по други причини
При определени обстоятелства Законът за защита на личните данни позволява личните данни да бъдат разкривани на правоприлагащите органи без съгласието на субекта на данните.
При тези обстоятелства Tigre Uno Distribucion SL ще разкрие исканите данни. Въпреки това администраторът на данни ще гарантира, че искането е законно, като търси съдействие от борда и от правните съветници на компанията, когато е необходимо.



Предоставяне на информация
Tigre Uno Distribucion SL има за цел да гарантира, че хората са наясно, че техните данни се обработват и че разбират:

  • Как се използват данните
  • Как да упражняват правата си

За тези цели компанията има декларация за поверителност, в която се посочва как данните, свързани с физически лица, се използват от компанията.