Относно Seedsman

Защото дори природата се нуждае от малко грижи.   

Водени от вярата в потенциала, който всяко семе притежава, ние издигнахме генетичното разнообрази на следващото ниво и създадохме по-високо ниво на градинарство.  

 

Пълната история   

През последните двадесет години Сийдсман бше в челните редици на иновациите в областта на канабиса. Като първата банка за семена, която комерсиализира автоцъфтежа и генетиката на CBD, ние страстно преследваме нови и стари сортове, като се фокусираме върху избора на генетична библиотека с разнообразие от уникални черти.  

Нашата история започна през 2002, когато двама братовчеди основаха Seedsman с дълбока любов към генетичното наследство на канабис�� и визия за свързване на най-великите развъдчици в света. Те създадоха международна мрежа от експерти и иноватори, като пътуваха по света в търсене на семена, опит, знания и култура. Компанията се разви и разшири от тези скромни начала до водеща банка за семена, където колекционерите могат да имат достъп до най-висококачествените семена от най-добрите селекционери в света.   

Заедно създадохме нашите първокласни щамове канабис и разработихме един от най-разнообразните и изчерпателни каталози на семена на планетата. С повече от 2,000 сорта в нашата непрекъснато разширяваща се библиотека със семена, ние прокарваме пътека към по-хетерогенна индустрия за канабис, която може да задоволи нуждите на всеки медицински и възрастен потребител.  

Тъй като движението за легализация на канабиса набира скорост в световен мащаб, нараства и необходимостта от непрекъснати иновации, подобрения и повишен достъп до генетиката на родословието. Seedsman се основава на тези принципи и ние оставаме ангажирани с подобряването на здравето на растенията, качеството и селекцията на семената.  

Добре дошли в Seedsman, където живее духът на канабиса.  

 

Какво представлява мисията Seedman?

The Seedsman mission is to cultivate the spirit of cannabis. We do this through embracing diversity and sharing knowledge.   

Вярваме, че канабисът може да направи света по-добро място: може да повдигне духа, да излекува безпокойството и болката и да подобри ежедневния ни опит. Междувременно актът на засаждане и подхранване на семе насърчава връзката с природата и ни свързва с глобалната общност от производители на канабис. Този етос ни мотивира да продължим да водим иновации, да подкрепяме промяна в законодателството и да защитаваме генетичното разнообразие и достъпност.  

В крайна сметка нашата цел е да създадем по-приобщаваща индустрия за канабис, като същевременно повишаваме качеството на семената. Ето защо, в допълнение към запазването на генетичното наследство на класическите щамове, ние сме страстни към увеличаването на генетичното разнообразие и създаването на нови сортове, които изразяват нови характеристики. Правим това, като си сътрудничим с най-опитните развъдчици по целия свят и стриктно тестваме всеки щам, за да потвърдим неговите пълномощия и да гарантираме, че се придържа към най-високите стандарти за върхови постижения.   

Ангажиране с други ентусиасти на канабиса в общността на Seedsman ни позволява да поддържаме жизненоважен диалог, който тласка тази мисия напред. Чрез установяване на тези ключови връзки и взаимоотношения можем да споделяме знания, да предоставяме подкрепа и да получаваме обратна връзка. Това ни позволява да насочим усилията си и да се насочим към нови генетични характеристики, които отговарят на по-широк кръг от производители. 

 Въпреки това, докато го правим, ние оставаме силно наясно с необходимостта да приведем целите си в съответствие със защитата на природния свят. Ето защо ние сме напълно ангажирани с намаляването на нашето въздействие върху околната среда и непрекъснато се стремим да подобряваме устойчивостта на нашите практики. 

Въпреки че ценим и уважаваме законите относно отглеждането на канабис в различни страни и препоръчваме на клиентите да познават местните им закони, ние страстно подкрепяме политиките за здрав разум за наркотиците и се застъпваме за легализация по целия свят. Работейки за отключване на пълния положителен потенциал на генома на канабиса, ние проправяме пътя към нов свят, в който канабисът вече не е очернян и неразбран, а почитан, уважаван и подхранван.    

 

Осигуряване на генетично разнообразие и контрол на семената

Seedsman винаги процъфтява към увеличаване на генетичното разнообразие, като същевременно насърчава запазването на класически, доказани сортове. За тази цел всеки сорт се тества стриктно за жизненост, растеж и добив, както и химическа продукция и медицински/здравни ползи. Множество производители тестват всеки отделен генетичен фактор, за да проверят условията на растеж и целите на продукцията, което води до много точен процес на валидиране – често обединяващи резултати от цял свят. 

Освен това семената се произвеждат от опитни развъдчици, повечето от които отглеждат генетиката на канабиса от десетилетия, а не от години! Заедно ние сме усъвършенствали техники през годините, за да постигнем по-високи стандарти за контрол на качеството. От индуциране на феминизация до увеличаване на степента на покълване, продуктите на Seedsman следват най-строгите стандарти, за да гарантират, че само най-качествените семена са готови за продажба.  

Като група, Seedsman винаги се вълнува от следващото поколение генетика. Новите сортове се появяват често онлайн. Това увеличава генетичното разнообразие на канабиса и изследва пригодността на сортовете, което може да помогне за управлението/лекуването на специфични здравословни състояния. Освен това, фантастичната гама от хемотипове, вкусове и аромати непрекъснато се подобряват от сезон по сезон.