Относно Seedsman

Защото дори природата се нуждае от малко грижи.   

Водени от вярата в потенциала, който всяко семе притежава, ние издигнахме генетичното разнообрази на следващото ниво и създадохме по-високо ниво на градинарство.  

 

Пълната история   

През последните двадесет години Сийдсман бше в челните редици на иновациите в областта на канабиса. Като първата банка за семена, която комерсиализира автоцъфтежа и генетиката на CBD, ние страстно преследваме нови и стари сортове, като се фокусираме върху избора на генетична библиотека с разнообразие от уникални черти.  

Нашата история започна през 2002, когато двама братовчеди основаха Seedsman с дълбока любов към генетичното наследство на канабиса и визия за свързване на най-великите развъдчици в света. Те създадоха международна мрежа от експерти и иноватори, като пътуваха по света в търсене на семена, опит, знания и култура. Компанията се разви и разшири от тези скромни начала до водеща банка за семена, където колекционерите могат да имат достъп до най-висококачествените семена от най-добрите селекционери в света.   

Заедно създадохме нашите първокласни щамове канабис и разработихме един от най-разнообразните и изчерпателни каталози на семена на планетата. С повече от 2,000 сорта в нашата непрекъснато разширяваща се библиотека със семена, ние прокарваме пътека към по-хетерогенна индустрия за канабис, която може да задоволи нуждите на всеки медицински и възрастен потребител.  

Тъй като движението за легализация на канабиса набира скорост в световен мащаб, нараства и необходимостта от непрекъснати иновации, подобрения и повишен достъп до генетиката на родословието. Seedsman се основава на тези принципи и ние оставаме ангажирани с подобряването на здравето на растенията, качеството и селекцията на семената.  

Добре дошли в Seedsman, където живее духът на канабиса.  

 

Какво представлява мисията Seedman?

Мисията на Seedsman е да култивира духа на канабиса в световен мащаб. Правим това чрез възприемане на разнообразието и споделяне на знания.   

Вярваме, че канабисът може да направи света по-добро място: може да повдигне духа, да излекува безпокойството и болката и да подобри ежедневния ни опит. Междувременно актът на засаждане и подхранване на семе насърчава връзката с природата и ни свързва с глобалната общност от производители на канабис. Този етос ни мотивира да продължим да водим иновации, да подкрепяме промяна в законодателството и да защитаваме генетичното разнообразие и достъпност.  

В крайна сметка нашата цел е да създадем по-приобщаваща индустрия за канабис, като същевременно повишаваме качеството на семената. Ето защо, в допълнение към запазването на генетичното наследство на класическите щамове, ние сме страстни към увеличаването на генетичното разнообразие и създаването на нови сортове, които изразяват нови характеристики. Правим това, като си сътрудничим с най-опитните развъдчици по целия свят и стриктно тестваме всеки щам, за да потвърдим неговите пълномощия и да гарантираме, че се придържа към най-високите стандарти за върхови постижения.   

Ангажиране с други ентусиасти на канабиса в общността на Seedsman ни позволява да поддържаме жизненоважен диалог, който тласка тази мисия напред. Чрез установяване на тези ключови връзки и взаимоотношения можем да споделяме знания, да предоставяме подкрепа и да получаваме обратна връзка. Това ни позволява да насочим усилията си и да се насочим към нови генетични характеристики, които отговарят на по-широк кръг от производители. 

 Въпреки това, докато го правим, ние оставаме силно наясно с необходимостта да приведем целите си в съответствие със защитата на природния свят. Ето защо ние сме напълно ангажирани с намаляването на нашето въздействие върху околната среда и непрекъснато се стремим да подобряваме устойчивостта на нашите практики. 

Въпреки че ценим и уважаваме законите относно отглеждането на канабис в различни страни и препоръчваме на клиентите да познават местните им закони, ние страстно подкрепяме политиките за здрав разум за наркотиците и се застъпваме за легализация по целия свят. Работейки за отключване на пълния положителен потенциал на генома на канабиса, ние проправяме пътя към нов свят, в който канабисът вече не е очернян и неразбран, а почитан, уважаван и подхранван.    

 

Осигуряване на генетично разнообразие и контрол на семената

Seedsman винаги процъфтява към увеличаване на генетичното разнообразие, като същевременно насърчава запазването на класически, доказани сортове. За тази цел всеки сорт се тества стриктно за жизненост, растеж и добив, както и химическа продукция и медицински/здравни ползи. Множество производители тестват всеки отделен генетичен фактор, за да проверят условията на растеж и целите на продукцията, което води до много точен процес на валидиране – често обединяващи резултати от цял свят. 

Освен това семената се произвеждат от опитни развъдчици, повечето от които отглеждат генетиката на канабиса от десетилетия, а не от години! Заедно ние сме усъвършенствали техники през годините, за да постигнем по-високи стандарти за контрол на качеството. От индуциране на феминизация до увеличаване на степента на покълване, продуктите на Seedsman следват най-строгите стандарти, за да гарантират, че само най-качествените семена са готови за продажба.  

Като група, Seedsman винаги се вълнува от следващото поколение генетика. Новите сортове се появяват често онлайн. Това увеличава генетичното разнообразие на канабиса и изследва пригодността на сортовете, което може да помогне за управлението/лекуването на специфични здравословни състояния. Освен това, фантастичната гама от хемотипове, вкусове и аромати непрекъснато се подобряват от сезон по сезон.