Seedsman Blog
Home » Vokser sammen: Fra frø til steinete guide til voksende weed innendørs

Vokser sammen: Fra frø til steinete guide til voksende weed innendørs

Opplæring, transplantasjon og fôring teknikker forklart

Tune in for den andre episoden av From Seed To Stoned’s indoor Peyote Wifi grow. I denne artikkelen dekker vi hvordan du begynner å trene plantene dine for større utbytter, hvordan du transplanterer og fôringsteknikker for å opprettholde sunne planter fra start til slutt.

Hvor vanskelig kan det være å dyrke cannabis? Man kan bare plante et frø ute i noen anstendig jord, og med en konsekvent vanning tidsplan ta en plante fra start til slutt. Men etter mange år dyrkere har raffinert prosessen på en slik måte, at vi kan ta vår gjennomsnittlige vokse, og presse den til nye grenser i form av kvalitet, og kvantitet av avkastning. Denne guiden vil gi en fin base for en nybegynner å gripe tauene på dyrking, og vil også vise deg gratis og enkle måter som du kan presse hagen til neste nivå. På slutten av dagen, du ønsker ikke å bare «vokse weed», du ønsker å vokse «virkelig god weed.»

Opplæring og topping

En av de enkleste måtene å oppnå høyere utbytter er å riktig trene plantene dine for å maksimere sine kalesjer samlet spredning, samtidig som veksten som til slutt vil drenere plantene energi og produsere små uønskede popcorn nugs kommer høsttid. De 4 plantene som dyrkes her må fylle hele 5×5 teltet helt.

ezgif.com-optimize-8.gif

For å gjøre dette må du holde plantene nær jorden og spre dem ut før du lar dem vokse oppover. Den enkleste måten å gjøre dette på er ved å toppe anlegget. Topping bidrar til å omfordele et planteveksthormon fra hovedstilken og skyver det mot nye offshoots lenger ned i anlegget. Det tvinger i hovedsak anlegget til å vokse utover i stedet for oppover. Når plantene har begynt å jobbe på deres4 th og 5th node nettsted, kan du fortsette med topping.

ezgif.com-optimize-9add619514db9bee9.gif

Selve prosessen er veldig rett frem. Først tar du et beskjæringsklipp og desinfiserer bladene med å gni alkohol. Selv om infeksjoner er sjeldne, er det etter min mening bedre å være trygg enn beklager.

Deretter fjerner du den øvre mest, nyere veksten av anlegget. Dette finnes rett over det nyeste etablerte nodeområdet. Ser du de to små bladene som begynner å vokse opp? Fjern de direkte ved foten av stilkene.

ezgif.com-optimize-10470108ad547f3a90.gif

I løpet av de neste dagene vil anlegget begynne å vokse 2 nye hovedtopper, i stedet for en. Hold øye med dem, vanning når det trengs, og fyll luftfukteren når den kommer nær tom. Du kan bytte fra gallon poser til fuktighet kupler vist her. Begge fungerer det samme, men disse kuplene er betydelig større, noe som gjør at plantene kan forbli dekket litt lenger. Det kan være godt å bruke disse opp til noen dager etter transplantasjon.

Transplanting

Hvorfor er det til nytte for plantene dine å starte med en mindre pott, og deretter flytte opp i størrelse etter hvert som den modnes?

For det første, enten du pre-spirer, eller plasserer frøet direkte i jorden, holder større potter mye mer fuktighet enn en liten frøplante kan bruke. Mindre potter betyr mindre sjanse for overvanning, noe som lett kan drepe en start. Dette gjør det enklere å forplante seg. Det er også mye lettere å opprettholde en jevn jordfuktighet i en liten gryte.

For det andre fører transplantasjon til at planten produserer materrøtter. Materrøtter er mindre skudd som tar opp vann og næringsstoffer fra jorden. Starter i en mindre pott, og deretter flytte til en større en skaper en sunnere, kraftigere, rotball fra get-go.

ezgif.com-optimize-11b258837df50f3274.gif

Dyrking av bilblomster kan være et unntak fra denne regelen, fordi transplantasjonsjokk kan oppstå hvis det ikke overføres delikat. Du kan transplantere biler hvis du har erfaring, og er forsiktig, men det kan være lettere å starte autos i pottene du planlegger å fullføre i.

Imidlertid er disse Peyote Wifi-ene fotoperioder, så hvis transplantasjonssjokk oppstår, er det ikke samme tidspress, og du kan gi plantene riktig tid til å gjenopprette.

Bruke et inokulant

Ta en tom startpotte og lag et 1:1 hull i etterbehandling potter. Deretter tar du litt DynoMyco, som er en Mycorrhizal Inoculant, og dryss den inn i de nyopprettede hullene. Ved hjelp av en inoculant vil øke sjansene for transplantasjon suksess og vil også føre til røttene til å vokse mye raskere.

Deretter tar du forsiktig startene dine, og trykker forsiktig rundt kantene på potten for å løsne rotballen. Når du er løs, snu planten over og med en liten dytt, bør rotballen gli ut.

Når planten er fri, kan du bruke mer DynoMyco til rotkulen direkte, og deretter forsiktig plassere planten i sin etterbehandling potten. Det er viktig å merke seg at på grunn av de høye luftfuktighetsnivåene under forplantning kan du få biter av alger på toppen av jorda. Dette er ikke noe å være for opptatt av som problemet ikke vil vedvare når du fjerner fuktighetkupler.

Hvis du er forsiktig, og har vaksinert jorda, bør plantene sprette tilbake ganske raskt. Det er normalt at plantene er litt hengende rett etter transplantasjon, bare vær tålmodige og la dem justere. Etter 24 timer skal plantene ha perked rett opp igjen og ser glad ut igjen. For å være på den sikre siden gi dem noen dager hvile før du bruker din første feed.

Fôring plantene dine

Avhengig av hvilket medium du bruker, kan tiden for fôring variere. Noen forhåndsreordnede jordsmonn kan vare omtrent en måned, hvor noen vil vare ca 1-2 uker, og hvis du er i et medium som coco-coir, vil jeg foreslå fôring i løpet av den første uken av livet.

Etter å ha eksperimentert med massevis av forskjellige næringsmerker tidligere, for dette løpet, ble Earth Juice Sugar Peak-serien brukt. En av de store tingene med Sugar Peak er at det er et endelt flytende næringssystem. Dette betyr at teknisk du ikke trenger å blande noen andre næringsstoffer sammen for å ta en vokse fra start til slutt. Du bruker Sugar Peak Vegetative under veg, Overgang for overgang, og så videre. Dette gjør prosessen mye enklere enn å måtte blande 5-7 forskjellige løsninger for en enkelt feed. Selv om dette er et endelt system, ble 2 ekstra løsninger lagt til fôret: Oilycan, som er et kalsium-magnesium-supplement som ikke har nitrogen, noe som betyr at du kan kjøre det senere inn i blomst og Xataylst, som er en blanding av melasse, tare, kli og gjær. Disse er ikke strengt nødvendig å kjøre med sukker peak lineup, men det absolutt kan være til nytte for din vokse, hvis du ikke har noe imot å legge til 1 eller 2 ekstra løsninger på feed.

Bruk en 5-gallon blandebøtte, tilsett en gallon vann. Du kan bruke vann fra springen, men bare hvis PPM er lav. Vann fra springen som brukes her kommer ut en 50 PPM, som anses ganske lavt. Det anbefales definitivt å teste vann fra springen med en PPM-måler og slå opp vannkvalitetstabellen i byene dine. Fordi selv om dette vann fra springen er greit å bruke, kan noen byer vann betraktes som vanskelig, og ubrukelig.

Deretter er det på tide å legge til næringsstoffene. For veg feeds ble Sugar Peak Vegetative, Xataylst og Oilycan brukt. Fordi denne besetningen ikke har silika, eller Micro, spiller det ingen rolle hvilken rekkefølge du blander næringsstoffene i. Så du trenger ikke å bekymre deg for en potensiell lockout på grunn av å blande feil. Her er den grove tidsplanen som brukes til disse plantene.

Den vanligste feilen folk gjør når de følger en tidsplan er å gå etter uker, i stedet for hvilket stadium planten er i. Husk, tidsplaner er bare grove guider til fôring. Det er opp til deg, dyrkeren, å finne ut hvilket stadium livet planten er i, og mate, etter behov.

Når næringsstoffene er tilsatt, bland dem alle sammen ved hjelp av en stor plastskje. Det er viktig å blande godt for å sikre at alt er jevnt oppløst.

ezgif.com-optimize-124ece0777fdc92805.gif

Det er mange jorddyrkere som ikke PH deres feed, men vi anbefaler å sikte på en PH på rundt 6.1 til 6.3. Hvis PH er for høy, bare legge i noen PH ned, som er i hovedsak bare sitronsyre.

Hvis fôring bare rent vann, trenger du ikke å bekymre deg for å få noen vanndråper på bladene, men når du fôrer, må du virkelig prøve ditt vanskeligste for å holde planten selv tørr til enhver tid. Jeg har lagt merke til at noen næringsstoffer kan brenne blader hvis de blir igjen på toppen. Hvis du får noen dråper, tørk forsiktig bladene av med et papirhåndkle.

Lysendring

Nå som plantene har flyttet passert frøplante scenen, lyset er for tiden henger på 30 inches på ca 40% strøm. Etter hvert som plantene fortsetter å eldes og modnes, vil både lyset og intensiteten bli hevet etter behov. Bedømme etter deres stramme internodale stabling, og kraftig vekst, denne belysningen synes å ha ringt inn pent.

lowlightsmaller.gif

Observasjoner

ezgif.com-optimize-14d477d99ccc7b5170.gif

Så langt kan du se to forskjellige fenotyper. Man vokser veldig kompakt, har et flott sunt utseende, og ser ut til å utvide den raskeste. Den andre, er absolutt lankier. Stabling er ikke så stramt, og har en tendens til å strekke seg litt mer. Trening disse to klassene av phenos kommer til å vise seg interessant i de kommende ukene som vi vil at kalesjen skal være perfekt selv når de går inn i blomst.

Å bli videreført ……

Cultivation information, and media is given for those of our clients who live in countries where cannabis cultivation is decriminalised or legal, or to those that operate within a licensed model. We encourage all readers to be aware of their local laws and to ensure they do not break them.

This post is also available in: Engelsk Tysk Italiensk Bulgarian Portugisisk (Brasil) Portugisisk (Portugal) Spansk

Seedsman

Not only do we have one of the most comprehensive libraries of cannabis seeds in the world, we now offer a diverse range of cannabis related goods for you to enjoy including storage products, clothing and books.