Seedsman Blog
er ugress vegansk
Home » Er ugress veganer?

Er ugress veganer?

På overflaten kan spørsmålet «er ugress vegansk?» virke som en relativt grei en. Cannabis er tross alt en plante, så det må være vegansk, ikke sant? Bortimot. Hvis du stiller det spørsmålet rundt stoner-gruppen din, vil du sannsynligvis få forskjellige svar: «Ja». «Nei». «Det kommer an på». Det sanne svaret på spørsmålet er at det faktisk avhenger – men på hva?

Hva er veganisme?

Selv om det er vanskelig å spore nøyaktig, antyder nyere tall et sted mellom 1-3% av verdens befolkning identifiserer seg som veganer[i]. Fortsatt sett på av noen som bare et derivat av vegetarisme, er veganisme mer enn et sett med restriktive regler som styrer kostholdsinntaket.

Faktisk, som vegetarianere, spiser veganere ikke kjøtt og har en diett som definitivt er plantebasert, men det er definitivt mer til det. Vegetarianere avstår fra å spise kjøtt, men vil vanligvis konsumere egg og meieriprodukter. Veganere vil imidlertid ikke konsumere noe direkte eller indirekte oppnådd fra dyr og avstå fra slike produkter som et prinsippspørsmål. Faktisk definerer Vegan Societys nettsted veganisme som «… en måte å leve på som søker å utelukke, så langt det er mulig og praktisk mulig, alle former for utnyttelse av og grusomhet mot dyr for mat, klær eller noe annet formål.[ii] Det er dette skillet som til slutt kan definere noe cannabis som ikke-vegansk. «Ethvert annet formål» dekker alt fra voksende til ekstraksjonsmetoder, emballasje og utover.

Mens jeg skrev dette, quippet et vegansk familiemedlem: «Hvis ugresset ble båret til byen på et tungt ladet esel, ville ikke en veganer ha det».

Hvorfor cannabis ikke nødvendigvis er strengt vegansk

Å bryte ned Vegan societys definisjon fører oss til å lede oss til å se utover selve planten og i stedet se spesifikt på hvordan planten vokser for å klassifisere cannabis som veganvennlig eller ikke. For å gjøre det, trenger vi bare å se på vekstmediet, spesielt hva som er i det. Vet du hvordan ganjaen din ble dyrket? Var det befruktet, og i så fall med hva? For det meste er god ol ‘ hjemmedyrket cannabis dyrking lettere å klassifisere som vegansk – men hvis knoppen kommer fra en dispensar, er det mye vanskeligere å garantere. Det kan virke litt pedantisk for ikke-veganere, men for mange veganere er dette den nitty-gritty som betyr noe.

For å få maksimal vekst og utbytte fra cannabisplanter introduserer kultivatorer ekstra næringsstoffer – og i mange tilfeller er det de næringsstoffene som øker sjansene for å klassifisere cannabis som vegansk. Det er nødvendige næringsstoffer som nitrogen, kalium og fosfor, og det kan være lurt å bruke organisk gjødsel. Likevel er tilsetningsstoffer merket som organisk ofte avledet som følge av dyreoppdrett. Benmel, flaggermus guano, fiskhydrolysat, blodmel og mer er alle populære tilsetningsstoffer som anses som organiske, men absolutt ikke veganske.

Og når du innser at tilsetningsstoffer som de ovenfor tørkes, eller bakken rester av dyr eller fisk (animalske biprodukter fra slakterier), virker de heller ikke spesielle organiske lenger. Den daglige bruken av disse gjødselene utelukker sjansen for at mye cannabis klassifiseres som vegansk.

Avhengig av hvor streng en veganer du er, kan selv emballasjen på litt cannabis mislykkes vegansk test på grunn av animalske produkter som gelatin i noen lim og til og med blekk – og det er svært usannsynlig at leverandøren din produsenter sin egen emballasje.

Voksende vegansk marihuana

Hvis du er en streng veganer og vil dyrke din egen 100% veganske cannabis, kan det gjøres.

Du må eschew noen organisk gjødsel og enten jakte på veganvennlige versjoner eller lage din egen. Veganvennlige cannabisprodukter er tilgjengelige fra selskaper som mesterdyrker og prisvinner Kyle Kushmans Vegamatrix, som lager en rekke produkter designet med veganske produsenter i tankene. Som CBD kremer, grusomhetsfrie konsentrater, gelatinfrie THC-gummier og flere veganske voksende materialer.

Cannabisindustrien bør alltid være åpen om produksjonsmidlene.

Men hvis du vil bli hands-on og lage din egen, kan du lære å lage kompostte. Kompostte er organisk kompost gjennomvåt i vann og bør brukes som et supplement til de essensielle næringsstoffene, i stedet for en erstatning, og vil gi mange fordeler for plantene dine, inkludert ekstra næringsstoffer og gunstige bakterier som bidrar til å vokse sunne røtter. Den har den ekstra bonusen med å hjelpe til med å forebygge sykdommer. Mens fordelene med kompostte ofte debatterer, rapporterer mange kvalitetsresultater når de introduserer det til plantene sine. Spray på røtter eller blader, men ikke legg det gjennom drypplinjer, da det til slutt vil føre til tilstopping.

Smaker vegansk ugress annerledes?

Anekdotisk rapporterer noen brukere at du kan smake terpenene bedre i vegansk ugress og også at røyken er mye jevnere – men grunnleggeren av Dr Robb Farms, Dr Robert Flannery, har bemerket at planten bare vil absorbere mineralske næringsstoffer uavhengig av gjødsel som brukes, og de gjødselsaltene forblir i plantevevet.

Mens veganvennlige, cannabinoid-tilsatte spiselige er relativt enkle å få tak i, er 100% vegansk cannabis til slutt ganske vanskelig å få tak i. Hvis du er en veganer som røyker cannabis, er du sannsynligvis klar over det og har sannsynligvis gjort fred med det faktum.

Hvis du er ekstremt opptatt av den veganske livsstilen og har dispensarer i ditt område, kan du være heldig nok til å finne noen av de sjeldne veganske cannabisstammene på hyllen – men hvis ikke, hvorfor ikke vurdere å vokse din egen?

https://www.vegansociety.com/news/media/statistics/worldwide

[ii] https://www.vegansociety.com/go-vegan/definition-veganism

Cultivation information, and media is given for those of our clients who live in countries where cannabis cultivation is decriminalised or legal, or to those that operate within a licensed model. We encourage all readers to be aware of their local laws and to ensure they do not break them.

This post is also available in: Engelsk Fransk Tysk Italiensk Bulgarian Portugisisk (Brasil) Portugisisk (Portugal) Spansk

Duncan Mathers