Seedsman Blog
е трева веган
Home » Трева веган ли е?

Трева веган ли е?

На повърхността въпросът „дали тревата е веган?“ може да изглежда като сравнително ясен. Канабисът е растение, в края на краищата, така че трябва да е веган, нали? Не съвсем. Ако зададете този въпрос около групата си stoner, вероятно ще получите различни отговори: „Да“. „Не“. „Зависи“. Истинският отговор на въпроса е, че всъщност зависи – но от какво?

Какво представлява веганството?

Макар и трудно да се проследи точно, последните цифри предполагат някъде между 1-3% от населението на света да се идентифицира като веган[i]. Все още разглеждан от някои като просто производно на вегетарианството, веганството е повече от набор от ограничителни правила, регулиращи хранителния прием.

Наистина, подобно на вегетарианци, веганите не ядат месо и имат диета, която определено е на растителна основа, но определено има повече за него. Вегетарианци се въздържат от ядене на месо, но обикновено ще консумират яйца и млечни продукти. Веганите обаче няма да консумират нищо пряко или косвено получено от животни и да се въздържат от такива продукти като принципен въпрос. Всъщност сайтът на Веганското общество определя веганството като „… начин на живот, който се стреми да изключи, доколкото е възможно и практически осъществимо, всички форми на експлоатация на, и жестокост към животните за храна, облекло или каквато и да е друга цел.“[ii] Това е това разграничение, което в крайна сметка може да определи някои канабис като не-веган. „Всяка друга цел“ обхваща всичко – от отглеждане до методи за екстракция, опаковка, и извън нея.

Докато пишех това, вегетариански член на семейството се закачи: „Ако тревата беше пренесена в града на силно натоварено магаре, веган не би го искал“.

Защо Канабисът не е непременно строго веган

Разбиването на дефиницията на Веганското общество ни води до това да погледнем отвъд самото растение и вместо това да разгледаме конкретно как се отглежда растението, за да класифицираме канабиса като подходящ за веган или не. За да го направим, трябва само да разгледаме средата за отглеждане, особено това, което има в него. Знаеш ли как е отгледана ганджата ти? Беше ли оплоден, и ако е така, с какво? В по-голямата си част отглеждането на канабис, отглеждано по домовете на Good OL, е по-лесно да се класифицира като веган – но ако пъпката ви идва от диспансер, е много по-трудно да се гарантира. Всичко може да изглежда малко педантично за невеганите, но за много вегани, това е нити-педантичното, което има значение.

За да получат максимален растеж и добиви от растения от канабис, култиваторите въвеждат допълнителни хранителни вещества – и в много случаи, това са онези хранителни вещества, които изтръгват шансовете за класифициране на канабиса като веган. Има необходими хранителни вещества като азот, калий и фосфор и може да искате да използвате органични торове. И все пак добавките, етикетирани като органични, често се извличат в резултат на отглеждането на животни. Костно брашно, прилеп гуано, рибен хидролизат, хранене в кръвта и други са всички популярни добавки, считани за органични, но най-със сигурност не веган.

И когато осъзнаете, че добавки като тези по-горе са изсушени, или смлени останки от животни или риба (странични животински продукти от кланици), те също не изглеждат особено органични, също. Ежедневната употреба на тези торове изключва шанса много канабис да бъде класификируем като веган.

В зависимост от това колко строг веган сте, дори опаковката на някои канабис може да се провали на веганския тест поради животински продукти като желатин в някои лепила и дори мастила – и това е много малко вероятно вашите производители доставчици собствената си опаковка.

Отглеждане веган марихуана

Ако сте строг веган и искате да отглеждате свой собствен 100% веган канабис, това може да се направи.

Ще трябва да отблъснете всякакви органични торове и или да ловувате вегетариански приятелски версии, или да направите свои собствени. Подходящите за веган продукти от канабис се предлагат от компании като майстор производител и носител на награди Vegamatrix на Кайл Кушман, които правят гама от продукти, проектирани с вегетариански производители в ума. Подобно на CBD кремове, без жестокост концентрати, без желатин ТХК gummies и множество вегански материали за отглеждане.

Индустрията на канабиса винаги трябва да бъде прозрачна сума средствата за производство.

Но ако искате да получите ръце-на и да направи своя собствена, можете да научите как да се направи компост чай. Компост чай е органичен компост, напоена с газирана вода и трябва да се използва като добавка към основните хранителни вещества, а не замяна, и ще донесе множество ползи за вашите растения, включително допълнителни хранителни вещества и полезни бактерии, които помагат за отглеждане на здрави корени. Той има добавения бонус за подпомагане на предотвратяването на заболявания. Докато ползите от компост чай често се дебатират, много доклад качествени резултати при въвеждането му на техните растения. Напръскайте върху корени или листа, но не го поставяйте през капково линии, тъй като в крайна сметка ще предизвика запушване.

Веган Трева има ли различен вкус?

Анекдотално някои потребители съобщават, че можете да опитате терпените по-добре във веганска трева и също така, че димът е много по-гладък – но основателя на dr Robb Farms, д-р Робърт Flannery, е отбелязал, че растението ще абсорбира само минерални хранителни вещества независимо от използвания тор, и тези тор соли остават в растителната тъкан.

Докато веган-приятелски, канабиноид влива ядливи са сравнително лесно да се получи, в крайна сметка, 100% веган канабис е доста трудно да се дойде. Ако сте веган, който пуши канабис, вероятно сте наясно с това и вероятно сте се помирили с факта.

Ако сте изключително отдадени на вегетарианския начин на живот и имате диспансери във вашия район, може да имате късмета да намерите някои от онези редки вегански щамове канабис на рафта – но ако не, защо не помислите да отглеждате свои собствени?

[i] https://www.vegansociety.com/news/media/statistics/worldwide

[ii] https://www.vegansociety.com/go-vegan/definition-veganism

Cultivation information, and media is given for those of our clients who live in countries where cannabis cultivation is decriminalised or legal, or to those that operate within a licensed model. We encourage all readers to be aware of their local laws and to ensure they do not break them.

This post is also available in: Английски Френски Немски Италиански Норвежки книжовен Португалски (Бразилия) Португалски (Португалия) Испански

Duncan Mathers